Ami a varrás előtt történik – az alapot adó pamutvászon útja

Sok könyvet mutattam már Nektek, de mindet csak a varrás utáni, kész állapotban. De mi minden történik addig, amíg leülök a varrógéphez?
Most ezt mutatom meg 😊
1. lépés: Van néhány jól bejáratott lelőhelyem, ahol nagy választékban sorakoznak a szebbnél szebb anyagok. Minden úgy kezdődik, hogy szájtátva eltöltök egy fél délelőttöt egy ilyen helyen, gyönyörködök, ámulok-bámulok, majd rettenetesen rosszul érzem magam,amiért valaki valamikor kitalálta a költségkeret szót és tudom, hogy mit jelent és hogy nekem van ilyen 😭😬 Aztán nagyon figyelem, hogy melyik anyagok szólítanak meg és melyikek szólnak hozzám a legkedvesebben. Azokat a hónomalácsapom és már viszem is haza 😊


2.lépés: Vannak olyan fajta anyagok, amiket varrás előtt be kell avatni, mert ezek az anyagok a meleg víztől kicsit összemennek. A beavatás annyit tesz, hogy olyan meleg vízben, mint amilyenben később az anyag mosva lesz, be kell áztatni, hogy ne a kész termék menjen össze.
Én az avatást úgy oldom meg, hogy minden újonnan vásárolt anyagot bezsuppolok a mosógépbe, ahol bababarát, kímélő mosószerrel, öblítő nélkül mosom ki őket. Így megszabadulnak a gyártás, szállítás, raktározás során összeszedett szennyeződésektől és egyben letudom az avatást is 😊


3.lépés: Mosás, szárítás után jön a vasalás. A még kicsit nedves, nyirkos anyagokat kivasalom (állítólag így kell csinálni 😉), hogy tökéletesen simák legyenek.


Eddig tart az előkészítő fázis. Ezután már szabni, azután meg varrni kell.
Arról is meséljek? 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük